Open Houthaard – Maatwerk Jos Harm B.V.

De op maat gemaakte openhaard, voorzien van stalen interieur, is ingebouwd in een getrapte boezem. Rond de stookopening is een blauwstaal kader geplaatst dat is afgezet met een messing bies. Messing laat zich makkelijk bewerken en heeft een aantrekkelijke kleur. Hierdoor is het populair voor de afwerking van allerlei producten. Voor non-ferro metalen als koper en messing werken wij samen met Koperslagerij Julius Baller. Het ontwerp van deze opstelling is gemaakt door Mechtelien van Alkemade.

Afm. Toestel (bxdxh) 650 x 550 x 1300
Afm. Opening (bxd) 600 x 600
Kanaaldiameter 200

Open Houthaard – Maatwerk Jos Harm B.V.

De klassieke open haard met een chamotte interieur is geplaatst in een maatwerk schoorsteenmantel van gepolijst zwart marmer. Op basis van een klassiek ontwerp is de mantel aangepast aan de wensen van de klant.

Diamant Schoorsteentechniek heeft het bestaande schoorsteenkanaal vanaf de 2e etage op specialistische wijze vergroot en voorzien van een flexibele mantelbuis. Middels een nieuw stuk dubbelwandig rookkanaal op de 1e etage is de haard aangesloten op het gerenoveerde schoorsteenkanaal.

Afm. Toestel (bxdxh) 880 x 490 x 1480
Afm. Opening (bxdxh) 750 x 650
Kanaaldiameter 200

Open Houthaard – Maatwerk Jos Harm B.V.

Deze haard is in samenwerking met architect vormgegeven. De stalen inbouwhaard, met excentrische rookvang en klep uitgevoerd, is vervaardigd in het Jos Harm atelier. De binnenzijde van de haard is voorzien van chamotte stenen. Rondom de haard is een mantel van Beauvallon steen, zonder hoeknaden uitgevoerd.

Afm. Toestel (bxdxh) 1120 x 500 x 1300
Afm. Opening (bxdxh) 1000 x 650
Kanaaldiameter 250