Open Gas – Maatwerk Jos Harm B.V.

In een eerste fase is de schoorsteennis opengebroken om plaats te maken voor de op maat gemaakte inzethaard. Er zijn mallen gemaakt die op ons kantoor worden vertaald naar een werktekening voor de werkplaats. Bij deze haard is de bediening van het gasvuur weggewerkt achter de aslade van het stookrooster. Aansluitend aan de schoorsteenmantel en de haard is een maatwerk metalen kader geplaatst om een mooi verloop te creëren. Aan de bovenzijde is een robax glasstrook geplaatst die tevens dienst doet als extra rookvang.

Open Gas – Maatwerk Jos Harm B.V.

Voor deze bestaande schoorsteenmantel in Amsterdamse school stijl is een maatwerk haard vervaardigd. Na een camera inspectie door IJmond Content is de nis opengehakt en zijn er mallen gemaakt.
Het gasinterieur met stalen panelen is voorzien van een maatwerk korf met gasblokkenvuur. In het afwerkkader is een keramische glasstrook opgenomen.

Het gasblokkenvuur is voorzien van een afstandsbediening. Met de handzender kunt u het vuur volautomatisch ontsteken en van afstand traploos regelen.

Open Gas – Maatwerk Jos Harm B.V.

Deze grote gas open haard is volledig verzonken in de vloer. De brander is op ca 10 mm boven de bodem gemonteerd, de bodem van de gashaard loopt door in de vloer voor de haard en is uitgevoerd in 8mm dikke staalplaat. Gezien de maat van de haard is de vloerplaat in 4 delen uitgevoerd. De vloerplaat is gepoedercoat, dit is minder gevoelig voor beschadigingen. De achterwand is in een parabool vorm gemaakt en opgebouwd uit stalen profielen. Om de stookopening te verkleinen is het ontwerp aangepast, waarbij de rugwand van de haard als een parabool naar binnen afbuigt. Het gasblokkenvuur is voorzien van een afstandsbediening en gekoppeld aan een rookgas beveiliging systeem.