Onderhoudscontract

Periodiek onderhoud van uw haard, kachel en rookgasinstallatie zorgt voor de juiste werking van uw sfeerverwarmingstoestel. Het onderhoud vergroot ook uw veiligheid en comfort.

Controle en onderhoud
Voor de haarden die wij geplaatst hebben bieden wij een onderhoudscontract aan. Welk sfeerverwarmingstoestel u ook hebt – hout- of gasgestookt, met een open of een gesloten verbrandingssysteem – het heeft altijd onderhoud nodig. Ook als u uw kachel of haard niet zo vaak gebruikt, raden wij u aan één keer per jaar onderhoud te laten plegen. Veel verzekeringsbedrijven hebben periodiek onderhoud als voorwaarde opgenomen in de polis. Let hier dus op.

Gloeisteentjes
Om extra sfeer te creëren èn ter decoratie hebben moderne gaskachels vaak gloeisteentjes of gloeivlokken op en rond het branderbed of de brander. Op den duur kunnen sommige steentjes en vlokken vergruizen. Dat kan leiden tot verstopping van de brander. Houd dit daarom in de gaten. Een onregelmatig
vlambeeld kan een signaal zijn van zo’n verstopping. De vlammen branden dan bijvoorbeeld aan de ene kant hoger dan aan de andere kant. Door een onvolledige verbranding ontstaat roetaanslag op de stammenset of op het branderbed.

Geniet zorgeloos van uw sfeerverwarmingstoestel  door een onderhoudscontract af te sluiten met een van de SVG-leden. Een vakman komt dan ieder jaar in dezelfde periode op afspraak bij u langs om uw rookkanaal en uw open haard of uw kachel te controleren en te onderhouden. Een veilig idee.